Onze groep

Buren van Bink startte in juni 2014 als een idee van twee Turnhoutenaren – ofwel Binken – die graag meer contact wilden met hun buren en beseften dat bepaalde delen van hun huis en tuin regelmatig ongebruikt achterbleven. Tegelijk wilden ze het comfort van de stad, met alles op fietsafstand niet opgeven. Hun vraag was: “Hoe kan je efficiënter en warmer samenwonen combineren?” Een zoektocht naar mogelijkheden om dit te realiseren bracht hen bij de woonvorm cohousing.

Het idee van deze twee Binken werd verspreid en opgepakt en de groep groeide tot een diverse samenstelling van zowel koppels, gezinnen met kinderen, gezinnen waarvan de kinderen het huis uit zijn en alleenstaanden. In november 2014 was het een groep met onbekenden, ondertussen zijn we buren, kennissen en vrienden die open met elkaar communiceren en op elkaar kunnen bouwen.

Samen gaan we verder !

Momenteel bestaat onze groep uit tien gezinnen – units. Deze mensen zijn met andere woorden de initiatiefnemers die de aankoop van de grond hebben gerealiseerd. We stellen ons graag aan u voor.

BvB Hoge Rielen_011

Jos, 72 jaar jong, is de Bompa van Bink. Als senior laat hij zich in het project graag omringen door gezinnen en jongere deelnemers. Door zijn ervaring kan hij temperen, nuanceren en kritische vragen stellen. Jos is een gepensioneerde chiropractor die nog steeds graag met veel bezig is. Hij houdt van kunst en cultuur en spreekt regelmatig met vrienden af.

2018-08-07 15.11.58

Katrien, Dries, Noore, Tuur en Seb: zij zijn een van de gezinnen in de groep. Katrien is CLB-arts en Dries runt de Colruytwinkel in Hoogstraten. Ze kijken uit naar de grote gedeelde tuin voor de kids en de informele ontmoetingen tussen de Buren van Bink.

BvB Hoge Rielen_074

Sus is de out-of-the-box denker van de groep. Hij is productontwikkelaar voor Brabantia en heeft een mening over de look en feel van vuilnisbakken. Hij ziet mogelijkheden in de schaalgrootte en in de mindset van de groep. Hij droomt van een moestuin die hij deelt met alle andere groene vingers in de groep.

BvB Hoge Rielen_017

Els is expert op het gebied van erfgoed in haar job. Ze is erg geïnteresseerd in natuur en cultuur wat ze als natuur- en stadsgids goed kan gebruiken. Ze koos voor Buren van Bink voor de warmte van de groep, de ecologische insteek en de dynamiek.

signal-2018-08-30-1701054504459077118773610.jpg

Peter, Saskia, Lucas en Xander zijn eveneens een jong gezin en grondleggers van Buren van Bink. Peter kende als stedenbouwkundig onderzoeker de woonvorm en maakte Saskia warm voor dit nieuwe wonen. Als schooldirecteur is projectplanning haar niet vreemd en zo maakten ze van hun droom een realiteit. Ze kijken uit naar de gedeelde tuin voor de kids, de spontane ontmoetingen en de zorg voor elkaar.

rubendani

Ruben en Dani zijn de jongste twee Buren van Bink. Ruben werkt als leerkracht en is gepassioneerd door kunst en cultuur. Creatief denken, zin voor initiatief en ondernemen zit hem in het bloed. Dani werkt als klinisch onderzoeker voor een internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met innovatie in de gezondheidssector. Samen dromen ze over een mooie toekomst op de locatie voor henzelf en hopelijk ook nog enkele kinderen.

Nick-Lore-Lander

Nick werkt als programmeur bij Netropolix, en is al een aantal jaren betrokken bij Buren van Bink. Samen met zijn twee kinderen, Lore en Lander, wilt hij zo het wonen in Turnhout combineren met een gezellige buurt zoals ze dit kennen in een kleiner dorp. Voor Nick voelt cohousing aan als een heel logische vorm van samenwonen.

Verwaest

Thomas, Evelien en Billie zijn een van de jonge gezinnen in de groep. Thomas is software developer en Evelien is verpleegkundige. Ze kijken vooral uit naar de grote gedeelde tuin (voor de kindjes), de dynamiek in de groep en het idee dat je samen veel meer kan bereiken dan als individueel gezin. In maart werd de kleine broer Basiel geboren, ons jongste Binkie!

IMG_20180721_135631030

Roy, Michelle en Stien gingen in mei 2017 naar de infosessie, fietsten terug naar huis en beslisten toen mee in dit avontuur te stappen. Roy is MES- engineer en Michelle leerkracht algemene vorming. Samen delen ze de passies: natuur, avontuur, bergsporten, eten en muziek. Zij kijken vooral uit naar het samen uitwerken van het project, de gezellige momenten in de gemeenschappelijke ruimten, de grote tuin en het samenleven. Hun gezinnetje werd zopas ook uitgebreid met Eppo, kleine broer voor Stien.

21688039_10213298969845048_5730277708804353819_o

Bart werkt als kleuterleerkracht op freinetschool De Regenboog in Turnhout. In zijn vrije tijd engageert hij zich ten volle voor Ultimate frisbee en allerlei sociale activiteiten. Hij droomt van een gezinnetje met kindjes die opgroeien op een plaats waar het gezellig samenleven is en waar wordt stilgestaan bij bewust en duurzaam leven.

fotobvb820248658218716758.jpg

Greet en Erik uit Arendonk zijn net 60 jaar. Erik is zelfstandig rij-instructeur, Greet werkt als begeleidster in een dagcentrum. Ze vinden het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te minderen door hun té grote huis en tuin in te ruilen voor een project waar tuin en meer gedeeld wordt. De keuze voor verbondenheid als buren met respect voor privacy en eigenheid vult dit mooi aan; zo wordt : = x

units met namen

Er zullen in totaal veertien units zijn bij Buren van Bink. Waar mogelijk zullen we streven naar diversiteit in gezinssamenstelling, leeftijdscategorie enz.house

Volg onze groep alvast via de Facebookpagina van Buren van Bink!

facebook

Advertenties