Architect en bouw

In oktober 2016 hield de groep een architectuurwedstrijd. Na het indienen van een portfolio mochten drie architecten zich ook mondeling aan de groep presenteren. Naast de architectuur keken we naar de visie op betaalbaar, ecologisch wonen en naar hun aanpak van de dynamiek van een co-housing groep. We contacteerden enkele referenties om zeker te kunnen zijn van onze keuze.

Hieruit selecteerden we TEEMA – architecten. Paul en Edith voelden onmiddellijk de dynamiek van de groep aan en bouwden verder aan een vertaling van ons charter in de architectuur van het project.

Tijdens een eerste brainstormsessie met TEEMA bekeken we de verschillende mogelijkheden van inplanting van de units. Deze eerste schetsen werden de basis voor het stedenbouwkundige attest.

Bekijk je graag hun portfolio?
Neem dan zeker eens een kijkje op hun website

 

We zullen de bestaande woning behouden en hierin de gemeenschappelijke ruimtes en één woonunit (verdieping) integreren. De 13 nieuwbouwwoningen worden in het natuurlijke landschapsprofiel geïntegreerd, waardoor zowel vanaf de straat als op het terrein een kleine visuele impact hebben en zo het open gevoel van het perceel behouden. Hiermee willen we tegemoet komen aan de ecologische gedachte.

Doorsnede terrein

De gemeenschappelijke groene ruimte achteraan wordt ‘natuurlijk’ ingericht, afgezien van het privéterras achteraan ieder huis. De gemeenschappelijke groene ruimte tussen de voorzijde van de nieuwbouwwoningen en de straat zullen een “formeler” karakter krijgen. Voor het parkeren  komen er 14 parkeerplaatsen, één per unit. De bedoeling is dat de bewoners op termijn zoveel mogelijk instappen in een autodeelsysteem. Er wordt ook ingezet op een praktische fietsenstalling en werkruimte.

Op 11 juni werd de bouwaanvraag officieel ingediend. De plannen kan je in deze slideshow bekijken. Nu wordt er verder gewerkt aan het aanbestedingsdossier, de energie-mogelijkheden en het uitwerken van de invulling van de gemeenschappelijke delen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

visie_tree

Advertenties