Kamperen in de tuin

Liefste dagboek van Bink zondagavond 2 september 2018

Onze mama’s en papa’s hadden ons verteld dat we de laatste week van de vakantie nog iets heel leuks zouden gaan doen. We gingen kamperen in de tuin van de villa. We gingen al een beetje oefenen hoe dat was zo samen ontbijten, samen de dag doorbrengen, samen avondeten,…

Maandag 27 augustus was het dan zover. Om 8 uur ’s ochtends hadden we al alles klaarstaan in de gang: onze grote tent, voor iedereen een opblaasbaar bed, een pomp, onze stoeltjes, de slaapzakken,….Op de uitnodiging hadden we nog gelezen dat we ook 3 stuks opgeruimd speelgoed moesten meebrengen, 25 vakantiefoto’s, spelletjes,…wat gingen we daar toch weer allemaal mee doen?

In de namiddag gingen we onze tent opzetten. Dat was veel werk want de tent was groot. Maar gelukkig hielp iedereen elkaar en stonden na een paar uur alle tentjes. Het leek wel een camping zoals in Frankrijk. Stilletjesaan kwam iedereen aangesijpeld: van zijn werk, van de zomeropvang, van de creche,… Het werd al snel een gezellige bende met allemaal een glaasje vast, we vroegen wat ze deden en waarom: wij zijn aan het aperitieven en klinken op de eerste avond zeiden ze.

Wij speelden met alle kindjes nog even in het bos en de tuin en toen werden wij geroepen voor het eten. Joepie, met iedereen aan de grote lange buitentafel en smullen van de zelfgemaakte chili con Carne. De grote mensen ruimden af en wij mochten nog even ravotten. Daarna zijn wij onze tanden gaan poetsen. De kindjes gingen allemaal slapen want het werd al donker. In de tent hebben wij nog beetje gebabbeld en op de achtergrond hoorden we hoe de grote mensen schapen en hooi ruilden voor stenen en erts.

De volgende ochtend was 1 van de papa’s al heel vroeg verse broodjes gaan halen. Andere mama’s en papa’s vertrokken  naar hun werk. Wij mochten uitslapen en genieten van de laatste dagen vakantie in de tuin van bink. Die dag speelden we en speelden we, binnen en buiten. Op eens  riep iemand: BINGO! Alle kindjes moesten hun oude speelgoedjes verzamelen en op een bank uitstallen. We speelden bingo en iedereen kreeg een spelletje dat de dag ervoor nog van iemand anders was.

Ineens zagen we dat weer iedereen binnensijpelde: zou het weer etenstijd zijn? Ja hoor, de BBQ werd buitengereden, het vlees uit de koelkast gehaald en al snel verspreidde zich een heerlijke geur. Iedereen ging weer aan de grote tafel. Al het vlees was op hoorde ik iemand zeggen. Na het eten was het al snel donker. Hadden we zolang aan tafel gezeten?  De grote mensen haalden hun laptop boven en samen keken we naar elkaars vakantiefoto’s. Er werden ook veel verhalen verteld vanop vakantie, sommige verhalen herkenden we, andere niet.

Tijdens het luisteren naar deze verhalen werden wij beetje moe en gingen we voor de laatste nacht naar onze tent. Terwijl de mama’s en de papa’s nog veel vertelden, luisterden en dronken vielen wij in slaap in de tuin van bink. Wachtend op de volgende dag…. Ook die dag werd heel fijn. We speelden schipper mag ik overvaren, dikke Bertha en dirigentje. Na het middageten gingen we weer terug naar huis en moest iedereen in bad.

Het was super super super cool!

Xxx De kindjes van Bink

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s