Dag van de Buren

Op de dag van de Buren op vrijdag 25 mei moesten we niet lang aarzelen om niet met onze echte buren af te spreken -al zijn dat ook echt schatten van mensen- maar met de Buren van Bink. Het werd een potluck-maaltijd in een zonovergoten tuin en veel meer heb je na een lange werkdag niet nodig. Spelende kinderen in het gras, een aapje dat ondersteboven aan een schommel hangt, een kleuter die net ingestapt is en helemaal groggy in de wipstoel van baby-broertje lief in slaap valt, een glaasje bubbels of een frisse pint. Potluck is ook de ideale manier om met een minimale inspanning van iedereen een godemaal bij elkaar te toveren: een frisse pasta – salade, enkele luxe kazen, een viswrap, een tomatentaart… heerlijk proeven en smullen!

De dag van de Buren kwam precies op het goede moment: de werkgroepen staan immers een beetje on hold. De laatste details om de vergunning in te dienen worden op scherp gezet, de burgerlijke maatschap die nodig is om samen te bouwen staat klaar in draft om samen met het definitieve plan naar de notaris te vertrekken, de financiële werkgroep wacht op de allerlaatste vierkante meterberekeningen en heeft daarvoor het definitieve plan nodig, … enkel communicatie draait op volle toeren want we zoeken nog drie definitieve bewoners voor de drie laatste units. Bij de twee kandidaten die nu meedraaien hebben we alvast een goed gevoel, en voor de laatste unit zoeken we nog liefst een dynamische jong- of oudgepensioneerde(n) om onze groep te vervolledigen. Iedere nieuwe kandidaat is spannend: wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen? We lijken wel een soort cohousing-Jambers 😉

Hopelijk vinden wij snel nog een laatste kandidaat bewoner – of nog beter: hopelijk worden we snel gevonden. Pas dan is de ‘dag van de Buren’ helemaal compleet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s