We zijn er (bijna) klaar voor

Een cohousing-project uit de grond stampen vergelijk ik wel eens met een baby op de wereld zetten. Je bent enthousiast, je hebt je goed geïnformeerd, je hebt aan alles gedacht en je kan niet wachten tot het zover is. Kortom, je bent er KLAAR voor. Dacht je.

Niemand kan je vooraf vertellen hoe je dit zult ervaren. Je krijgt tonnen vol goede raad of net ontradingen, men draait eens met zijn ogen als je vertelt over jouw keuzes, en misschien hoor je wel eens het bekende “het is maar een fase”. En de slapeloze nachten, het gepieker…

Zowat elke ouder weet nu wat ik bedoel 😉 Maar  ik kan jullie geruststellen, het cliché klopt: het is het allemaal waard. Een tijdje later neem je die foto’s nog eens vast, en je herinnert je enkel nog hoe hard je toen hebt gelachen en hoe trots je was. Je vergeet als het ware de onbelangrijke zaken. Je laat een klein traantje, en bedenkt dat we verdorie toch al ver staan. We waren er wel klaar voor!

Dus als het even lastig is, onthoudt goed:

 

– Het is een fase –

 

 – Blijf kalm en vergader geniet –

 

Dit namen we op weekend in De Dielis in Hamont graag heel letterlijk. Zet een groep gelijkgezinde bewuste gezinnen samen in één huis, en alles loopt op rolletjes. Ook zonder voorafgaande takenverdeling werd werk en ontspanning in alle spontaniteit opgenomen. We hebben genoten.

Uiteraard is dit ook dé moment om onze werkgroep Smooth & Sexy in de kijker te zetten. Een minutieuze uitwerking van menu, kamerverdeling en activiteiten maken ze zonder te verpinken, maar de kers op de taart was de geweldige quiz op zaterdagavond. Zie ze blinken daar bij het scorebord.

Ik weet nog heel goed hoe hard ik toen gelachen heb. En hoe trots ik was op ons. 

Ik ben zelfs even vergeten welke groep er toen gewonnen is…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s