Curieuzeneus

Alle Buren van Bink wonen op dit moment in of nabij het centrum van Turnhout. Onze dagelijkse verplaatsingen naar winkels, school, cultuur en sport doen we graag met de fiets of te voet. Dit spaart niet alleen tijd, maar is ook gezond: je bent zelf in beweging én zorgt voor minder luchtvervuiling in de stad. Langere afstanden (bijvoorbeeld naar het werk) doen we met het openbaar vervoer (trein, bus) of met de auto. We proberen hier rationeel mee om te gaan: het juiste vervoersmiddel op het juiste moment.

Bij het zoeken van een geschikte locatie voor ons cohousingproject was de ligging ten opzichte van het centrum erg belangrijk. Maximaal wilden we 10 minuten fietsen tot het centrum. De zoekzone blijft dan vrij beperkt: liefst binnen de ring – desnoods net er buiten. Onze locatie in de Fleerackerstraat ligt aan de rand van de stad, maar toch ruim binnen de zoekzone. Het station ligt op ongeveer 5 minuten fietsen – de winkels aan Nieuwe Kaai kan je zelfs te voet bereiken. Door samen te wonen wordt het ook makkelijk om een gemeenschappelijk wagenpark uit te bouwen. Door auto’s te delen, ga je bewuster om met het gebruik, en kan je makkelijker investeren in schonere wagens (bv elektrisch). Hierdoor zullen we alleszins blijven bijdragen aan het verminderen van luchtverontreiniging door autoverkeer. Bovendien spaar je parkeerruimte uit, waardoor er minder verharding moet voorzien worden en er meer groen kan behouden blijven.

Toen de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep deed om deel te nemen aan een project om de luchtkwaliteit te meten, waren we dus zeker geïnteresseerd. We zijn natuurlijk benieuwd naar de bestaande luchtkwaliteit in Turnhout, en zeker op onze toekomstige woonlocatie, maar willen ook blijvend bijdragen aan het verzekeren van een gezonde woonomgeving. We zijn dus niet alleen curieuzeneuzen, we zijn ook bewust bezig met ons verplaatsingen en een rationele keuze van vervoer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s