Laatste rechte lijn richting definitief plan

Vorige week gingen enkele Buren van Bink rond in de straat met de plannen.

Na maanden hard werk door Teema architecten, zitten we immers in de laatste rechte lijn naar de vergunning en het was voor ons belangrijk om bezorgdheden naar inplanting op de site nog mee te kunnen nemen. Vooral het werfverkeer en de overlast van een grote bouwwerf maakte de buren ongerust. Ook de vrees dat er te veel groen zou verdwijnen moesten we aan de hand van de plannen en de groendaken kaderen.

Teema architecten deed tot nu toe fantastisch werk met de groep en met iedere individuele unit. Met een balans tussen privacy en gemeenschappelijk wonen. Het resultaat zijn units op maat van ieders wens en manier van leven. In plaats van te vragen wat voor keuken je wilde vroegen Paul, Sien en Siemen ons: hoe wil je koken? In plaats van te vragen hoe de woonkamer er moet uitzien vroegen ze: hoe leef je? En die benadering zorgt nu voor 14 schitterende units en een gemeenschappelijk paviljoen in een moderne en verrassende architectuur.

Op ons weekend van Bink in maart bekeken we elkaars plannen in detail en waren we elkaars kritische vriend.

Wie de laatste drie units (een kleine en een ruime seniorenunit en een belle-etagewoning voor een gezin) zullen worden is spannend. Na het ontwerpproces begint de zoektocht naar deze laatste drie bewoners – mensen die de visie in het charter delen en die energie krijgen van samen ondernemen, samen leven, samen dromen.

Want onze vraag is niet: hoe wil je dat je huis eruit ziet? Onze vraag is: hoe wil je leven?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s