Veel warmte

Gisteren kreeg Buren van Bink bezoek van strijkorkest De Turnhoutse Snaar. Ik speel zelf in het orkest en vond het dan ook leuk toen meteen na de oproep om te bieden op huiskamerconcerten alle Buren van Bink, Vrienden van Bink geld verzamelden om een bod te doen op een van de concerten.

Toen ik gisteren samen met de rest van het orkest aankwam in het paviljoen was de figuurlijke warmte prachtig: veel vrienden, familie van Buren van Bink en ook enkele buren uit de straat hadden zich verzameld rond een gezellige kerstboom, rond de Bar van Bink en rond de sfeervolle muziek die we brachten. Goed voor een recordbedrag van 585€ ten voordele van jeugdhuis Akira! Enkel mogelijk dank zij die heerlijke warmte van een cohousingproject.

Toen na afloop een van de dames uit het publiek ook nog even kwam zeggen dat ze genoten had en dat ze gevoeld had dat er enkele mama’s heel dichtbij waren tijdens het concert, voelde ik de warmte die ik in het cohousingproject al zo vaak ben tegengekomen. Een van de mama’s waar ze het over had is de mijne – ook wel de oma van Bink genoemd – en vorig jaar in deze periode overleden. Een mama die ik in deze periode inderdaad erg mis. Maar in elk kerstconcertje zal ze er voortaan bij zijn.

Dank je lieve buren om dit huiskamerconcert te organiseren! Jullie zijn toppers!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s